Utazó

 • cikk kép
  A búsképű lovag útján járhatunk

  Madrid - Spanyol bloggerek és újságírók kezdeményezése alapján új irodalmi zarándokutat hoztak létre Don Quijote-út elnevezéssel.

 • cikk kép
  Újra fénykorát éli az Esterházy-kastély

  Eszterháza - Már-már egykori pompáját idézi vissza a 255 éves fertődi kastély, köszönhetően a több szakaszból álló rekonstrukciós munkáknak.

 • cikk kép
  Nyaralni menne? Előbb nézze meg a katasztrófa térképet!

  Ideje lefoglalni a nyaralásokat, megtervezni az úti célt, és a programokat. Mielőtt döntene, érdemes megnézni a katasztrófatérképet.

 • cikk kép
  Világjárók mesélnek élményeikről

  Veszprém - Ha én ezt a klubban elmesélem... Siegfried Rauch, a népszerű német színész televíziós sorozatának volt ez a címe, majd szintén őt láttuk egy tengerjáró hajó kapitányaként.

 • cikk kép
  Nincs messze a paradicsom: Gran Canaria

  Nem vitás, Gran Canaria megér egy hetet. Sőt, akinek sok ideje van, annak akár többet is.

 • cikk kép
  Thermal Hotel BALANCE**** Lenti - Négy ország határán - Kirándulások tökéletes kiindulópontja (x)

  Az ország dél-nyugati csücskében, a zalai dombok között, a szlovén-osztrák-horvát határtól néhány kilométerre fekszik Lenti.

 • cikk kép
  Helyek, ahová nem visznek az utazási irodák

  Vasvár - Drimmer László és felesége, bár utazni szerető és vágyó emberek, ezt korábban nem tehették meg. Négy gyermek felnevelése volt a fontos életfeladat.

 • cikk kép
  Sokszínű város az Isztrián - A műemlékek látogatása mellett szórakozási lehetőségeket is kínál

  Porec - Gyalogszerrel érdemes elindulni és megismerni a számos kulturális és történelmi örökséget őrző tengerparti várost.

 • cikk kép
  Fehérvári vasiak történelmi örökségeink nyomában

  Székesfehérvár - Az autóbusz előállt, az utasok megjöttek, lehetett hát indulni. Vas megyébe, az Őrségbe, fehérvári vasiakkal és a krónikás debrecenivel a kurucok útján.

 • cikk kép
  Sirmione: Szikrázóan kék és mély víz veszi körül a festői szépségű települést

  A Garda-tó déli részének földnyelvén található kisváros a turisták kedvence. Látnivalóinak felfedezésére a legalkalmasabb a ránk köszöntő tavasz, az élet igazi ritmusát mégis az idegenforgalmi szezon, a nyár hozza el legtöbb csodálója számára.

 • cikk kép
  Kút bohókás színes szobrokkal

  Párizs - Már a tavaszi nyitányra vár a párizsi Pompidou központ közelében található Sztravinszkij-szökőkút.

 • cikk kép
  Delhi különleges látnivalói és érdekességei (x)

  Ha rangsorolni kellene azokat az egzotikus úti célokat, amelyek évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek, akkor Delhi minden bizonnyal előkelő helyet foglalna el a listán. India egyébként is rendkívül vonzó a turisták számára, hiszen különleges kultúrájával, gazdag növény-és állatvilágával, valamint kultikus helyeivel felejthetetlen élményeket tartogat az utazóknak.

 • cikk kép
  A khmerek földjén ismerik a magyarokat

  Sokak vágya, hogy felfedezzék a világot, megismerjenek távoli kultúrákat. Ám olykor ehhez a pénzen kívül kell némi elszántság, szervezés és nagyon alapos felkészülés is...

 • cikk kép
  Három hét hátizsákkal Vietnamban

  Van egy modell; sok-sok pénzért, exkluzív környezetben, mindenféle szolgáltatással körülvéve pihenni a világ egy távoli részén, és van egy másik; jóval kevesebb költséggel, ám sokkal nagyobb kíváncsisággal, nyitottsággal és elhatározással ismerni meg ugyancsak távoli tájak szépségeit, lakóit.

 • cikk kép
  Nem megy rá a gatyád a reptéri parkolásra (x)

  Sokak szerint a reptéri parkolás a mai napig igazi luxus szolgáltatás, ez azonban mára túlzó kijelentés; a reptéren parkolni egyáltalán nem megfizethetetlen, számos előnnyel bír, így remek választás lehet a rövidebb távol maradás esetében. Való igaz, hogy egy kéthetes nyaralás esetén a parkolási költségek már relatív magasnak mondhatók, de a sávonként csökkenő konstrukciónak köszönhetően még ebben az esetben is megfizethető. Lássuk bővebben…

 • cikk kép
  Mi már tudjuk, hol nyaral idén

  A magyarok körében a nyaralás egyet jelent a vízpart melletti üdüléssel. Ez elsősorban a mediterrán térséget jelenti, de sokan választják a belföldi vízparti szállásokat is - ez derül ki körképünkből, melyben az idei nyaralási trendnek jártunk utána.

 • cikk kép
  Pécs újjászületett legendája

  Pécs megannyi látnivalója közül kiemelkedő a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed, ahol a Zsolnay család élt és alkotott.

 • cikk kép
  Felső határ a csillagos ég

  Vágyunk a magasba, miközben összeszoruló gyomorral szállunk be a felhők közé repítő gyorsliftbe, számoljuk a másodperceket, majd szédülve lépünk ki, és az elénk táruló panoráma láttán csak annyit tudunk mondani: ez hihetetlen!

 • cikk kép
  Baglyok: Szerelem első pillantásra

  Apácatorna - Mikor az utolsó templomtornyot is lezárták a környékünkön, tudtam, hogy nincs más tennivaló, mint visszatelepíteni oda a baglyokat.

 • cikk kép

  Az Iseum páratlan régészeti kiállítással várja a látogatókat

  Szombathely, a kétezer éve lakott település

  Szombathely Magyarország egyik legrégibb városa az Alpokalján, a Gyöngyös és a Perint patak mentén. Vas megyeszékhelye, közel nyolcvanezer lakossal. Nevezik a nyugat királynőjének és a parkok városának is.

Részletes műsorMűsorok betöltése...