Tudomány

 • cikk kép
  Jobban teszi, ha frissíti Windows számítógépét

  A Microsoft biztonsági frissítéseket adott ki az összes támogatott és nem támogatott rendszeréhez.

 • cikk kép
  Átdobod email-ben a kulcsot? A jövő autói többet tudnak, mint amire szükség van

  Állítólag az utánunk jövő generációk már nem fognak olyan módon fétistárgyként tekinteni az autóra, mint az atyáik, ez a fajta emocionális változás pedig kaput nyithat az úgynevezett közösségi autózás terjedésének - véli Eppel János, a Porsche Hungária Kft. ügyvezető igazgatója,

 • cikk kép
  Csak egyetlen bolygónk van - Nincs B-terv, mert nincs B-bolygónk

  1972-ben, 45 évvel ezelőtt Stockholmban az ENSZ közgyűlése június ötödikét nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította. A döntéshozók célja az volt, hogy e napon világszerte minden évben ráirányítsák a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés fontosságára.

 • cikk kép
  Élhető bolygók után kutatnak - UFO-k létezésére semmiféle hiteles bizonyíték nincs

  Csopak - Idén április 29-re esett a csillagászat napja. Erről, illetve az új bolygók felfedezéséről, a Mars-expedícióról, Magyarország szerepéről a csillagászatban és a földönkívüli lényekről beszélgettem Szabó Róberttel, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézetének tudományos igazgatóhelyettesével.

 • cikk kép
  Tapolcára vitték a Nap-modellt

  Elkészült klubunk első Nap-modellje, amelyen szépen beleláthatunk központi csillagunk belsejébe is - tájékoztatta a Naplót Ivanics Ferenc amatőr csillagász.

 • cikk kép
  Milyen lesz a jövő mobiltelefonja?

  Néhány éve a mobiltelefonokkal kapcsolatos elvárás még csak annyi volt, hogy tudjunk telefonálni és SMS-t küldeni egymásnak.

 • cikk kép
  Repülő autók? Sofőr nélküli buszok?

  Számtalan elképzelés van a fejünkben arról, hogy milyen lesz a jövő autója és közlekedése. Számos film repít bennünket a jövőbe, ahol repülő autók, sofőr nélküli járművek száguldanak. Mennyire távoli ez a jövő?

 • Az én egyetemem…

  Molnár Tamás filozófus „Az új egyetem” c. tanulmányában igen figyelemre méltó módon mutatja be azt az alapvető átalakulást, amelyen a hagyományos egyetem mint intézmény (egyházi vagy világi), mint a kultúra egyik, mindenkori fókusza, mint politikai résztvevő, mint az elit osztály felkészítője legújabb korunkban világszerte átesett.

 • cikk kép
  25 éves az első sms – a küldő nem tudta, hogy történelmet ír vele! - Videóval

  A brit mérnök, aki elküldte az üzenetet számítógépről a főnöke mobiljára, maga is meglepődött, milyen népszerű lett ez a kommunikációs forma.

 • cikk kép
  A negyedik ipari forradalom kisszótára

  Big Data, Internet of Things, okosvárosok, önvezető autók, felhőalapú szolgáltatások - napról napra többet halljuk ezeket a kifejezéseket. Érdemes egy kis időt szánni arra, hogy megismerjük jelentésüket, már csak azért is, mert az új járműipari tesztpályának köszönhetően egyre többet fogjuk hallani ezeket Zalaegerszegen.

 • cikk kép
  A legfontosabb lépések a Wanna Cry zsarolóvírus elkerüléséhez

  A múlt hét pénteken tört ki egy zsarolóvírus támadássorozat, amelyért a WannaCryptor néven azonosított vírus a felelős.

 • cikk kép
  A Dolgok Internete - Mi is ez, és miért jó nekünk?

  Valószínűleg már nagyon sokan olvastak az IoT-ről, azaz a „Dolgok Internetéről”, de biztosan többen vannak még, akik semmihez sem tudják kapcsolni ezt a fogalmat. Napról napra többet hallunk arról, hogy a rendszerekbe foglalt, egymással kommunikáló eszközök komfortosabbá és takarékosabbá teszik a mindennapjainkat, de vajon tudjuk-e azt is, hogy alapvetően változtatják meg az üzleti világot, az ipari termelést és a közlekedést?

 • cikk kép
  Új oprendszeren dolgozik a Google

  Ha minden igaz - márpedig úgy tűnik, hogy az –, a Google már meglévő két operációs rendszere, a Chrome és az Android mellé érkezik hamarosan egy új alapprogram, a Fuchsia.

 • cikk kép
  Az égbolt fürkészői - Távcsövekkel a pápai Fő téren

  Pápa - Nem mély, elvont kérdésekkel foglalkoznak, sokkal inkább kikapcsolódásképpen jönnek össze hónapról hónapra a 2011-ben alakult Pápai Csillagászszakkör tagjai.

 • cikk kép
  Sűrített levegővel hajtott járművek versenyeznek

  Veszprém - Mérnökhallgatók által tervezett és épített, sűrített levegővel hajtott járművek csapnak össze a hétvégén Egerben. 48 csapat áll rajthoz a X. Nemzetközi Aventics Pneumobil-versenyen.

 • cikk kép
  Stephen Hawking szerint az életben maradáshoz el kell hagynunk a Földet

  A tudós a BBC új dokumentumfilmjében, az Expedition New Earth-ben beszél a bolygónkat érintő veszélyekről.

 • cikk kép
  Mamut és barlangi medve a Bakonyban

  Zirc – Egy jégkorszaki óriást és érdekes ásványokat is megismerhettek a zirci diákok az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumában.

 • cikk kép
  A Nagy Fináléra készül a Cassini űrszonda

  Titokzatos hatszög a Szaturnusz északi féltekéjén, a gyűrűk szerkezetének meglepő új részletei, leszállás a Titan holdra, az élet lehetősége az Enceladus holdon – egyebek mellett ezeket köszönhetjük a Cassini szondának és a Huygens leszállóegységnek.

 • cikk kép
  Egy aszteroida fog április 19-én elhaladni a Föld mellett

  A 2014 JO25 nevű kisbolygó április 19-én kerül Föld-közeli helyzetbe, amit egy-két napig látni is lehet majd.

 • cikk kép
  Hülyeség, hogy az alkohol pusztítja az agysejteket

  De ettől függetlenül mindenkit a felelősségteljes alkoholfogyasztásra buzdítunk!

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...