Gazdaság

 • cikk kép
  A helyi ipartörténet meghatározó alakja Blazsek István

  Várpalota – Több mint 40 éven át dolgozott első és egyetlen munkahelyén, a Nitrogénműveknél Blazsek István, aki a vállalati hierarchiát végigjárva tavaly vezérigazgatóként vonult nyugdíjba. A közismert szakember a Loncsosi Barát Kör meghívására mesélt a napokban életéről és a térség életét meghatározó vegyi üzem történetéről.

 • cikk kép
  Egyre több férfikozmetikumot találni a boltokban

  Sminket kell hordanom, hogy igazán trendi legyek? A férfi smink persze nem egyenlő egy nőimitátorok által használt erős, kontúros, színes maszkkal.

 • cikk kép
  Dobja el a borotvát! - Növessz bajuszt és ments meg egy manust!

  Világszerte férfiak milliói csatlakoznak a No-Shave November kezdeményezéshez.

 • cikk kép
  A klasszikus borotva nem tűnhet el

  SZÉKESFEHÉRVÁR Ismét divat lett borbélyhoz járni, szakemberrel borotváltatni vagy éppen szakállt igazíttatni.

 • cikk kép
  Tizenkétezer harcos a padláson

  Lesenceistvánd - Hazánk legfiatalabb gyűjtője elmondhatja magáról, hogy játék katonával már tele van a padlás.

 • cikk kép
  Intelligensebbnek és okosabbnak tűnnek - A fekete színű ruha mutat a legjobban rajtunk

  Egy brit tanulmány megerősíti, hogy a fekete ruhát viselő férfiak és nők vonzóbbnak, bizalomgerjesztőbbnek, intelligensebbnek és magabiztosabbnak tűnnek mások szemében, míg a barna, a narancs és a szezon egyik slágerének kikiáltott rózsaszín már kevésbé tűnik jó választásnak a kérdőívet kitöltő ezer ember szerint.

 • cikk kép
  A mai világ nem kedvez a prevenciónak - Egészséget menedzselne az „egyedül látó” háziorvos

  Tapolca - Hubi dokinak nevezteti magát, ugyanakkor nem ismer tréfát, ha gyógyításról van szó. Vesszőparipája a prevenció, állítja, hogy ami a megelőzést illeti, a mai egészségügy inkább betegségügynek nevezhető.

 • cikk kép
  Isten ott van velem, bárhol is vagyok - Hidvégi-Üstös Pál a túlélésről

  Pápa - Megmássza, lefutja, átkerekezi vagy végigússza. Bármilyen akadály is álljon előtte, Hidvégi-Üstös Pál ultrasportoló, navigációs- és túlélési specialista legyőzi. Kontinenseken átívelő kalandjairól, embert próbáló megmérettetéseiről, a tereppel és az elemekkel vívott harcáról beszélgettünk a Vasemberrel legutóbbi pápai látogatása alkalmával.

 • Szívesebben dolgozott színházban, mint filmekben

  A komédiával forrt össze a neve

  Balatonalmádi – A visszavonulást fontolgatja Szombathy Gyula színész, derült ki az Almádi Pódium sorozat legutóbbi estjén, ahol a művész pályája állomásairól és a színházi világ néhány kulisszatitkáról is beszélt.

 • cikk kép
  Csak teszi a dolgát az Év Tapolcai Rendőre

  Ha Az Év Tapolcai Rendőre-díj mellé egy nap jutalomszabadság is járna, Kaszás Ernő rendőr törzszászlós, szolgálatirányító a párjával és másfél éves kisfiával kirándulni menne a Kis-Balatonra.

 • cikk kép
  A színház és a vízilabda hasonlít egymásra - Benedek Miklós békebeli időkről és a játék erejéről

  – A színház és vízilabda hasonlít egymásra. Mindkettő komoly, szép játék, de csak addig, amíg megmarad annak, s nem fordul át véres, kegyetlen háborúvá. Az nem jó a nézőnek – mondta Benedek Miklós színművész, aki nemrég vehette át a Kossuth-díjat. Ebből az alkalomból beszélgettünk vele közéletről, pályafutásáról és sportról.

 • cikk kép
  Hidvégi-Üstös Pál a Dunát is átúszná hosszában

  Pápa - Kontinenseken átívelő, embert próbáló kalandjairól mesélt Hidvégi-Üstös Pál ultra-sportoló, túlélési és navigációs specialista a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban.

 • cikk kép
  Íme, így lehet leadni a sörhast! - Tippek a valódi változáshoz

  A kényelmes télesti sörözések és falatozások után a tavaszi ruhatár kissé kényelmetlen lehet a sörhast növesztő férfiaknak. A nadrág „összemegy”, a póló pedig „megrövidül”. A szakember szerint nem hasra gyúrással lehet megszabadulni a lötyögő pocaktól.

 • cikk kép
  Akinek a sakk az élete

  Szellemileg jobban teljesítenek azok a diákok, akik jól tudnak sakkozni - vallja a 46 éves Jónás Péter, aki immár húsz éve vezeti a megyeszékhelyen a sportág szövetségét. Mindemellett szakkörökben oktat, hogy idővel a tanítványai is megkóstolhassák a siker ízét.

 • cikk kép
  A halálból hoznak vissza

  Nekünk nem számít a hétvége és az ünnep. A legutóbbi szilveszterkor 23.50-kor vonultunk ki egy autóbalesethez. A helyszínen ért az éjfél, egy rendőrnek kívántam először boldog új évet, miközben a háttérben szólt a Himnusz a rádióban – mesélte Bereczky Donát, a pápai mentőállomás mentőgépkocsi-vezetője.

 • cikk kép
  Gépcsodák képeken - Lehetetlen abbahagyni a járművek fotózását!

  Veszprém – Egy busz, vonat, villamos – hétköznapi dolgok. Vannak viszont, nem is kevesen, akiket lázba hoz, hogy adott helyeken megörökítsék a közlekedési eszközöket.

 • cikk kép
  Elvittük egy körre a kommunista hadseregtábornok Mercijét

  Pápa - Mintha fotelben ülne az ember, méghozzá a legkényelmesebb fajtából. Ez volt az első gondolatom, amikor megtettem az első métereket egy idén 34 éves, nem akármilyen Mercedesszel. Ez a járgány ugyanis egykoron Czinege Lajos hadseregtábornokot szolgálta.

 • cikk kép
  Terepruhás művészek tárlata

  Várpalota – Katonák és honvédségi dolgozók alkotásaiból nyílt rendhagyó képzőművészeti kiállítás a Thury-várban.

 • cikk kép
  Síléccel és snowboarddal is verhetetlen Samu Imre főtörzsőrmester

  Síléccel és snowboarddal egyaránt a leggyorsabbnak bizonyult a Magyar Honvédség síbajnokságán a veszprémi radarezrednél szolgáló Samu Imre főtörzsőrmester.

 • cikk kép
  Tapolcáról Norvégiába ötvenéves motorokkal - Kalandok az északi túrán

  Balatonarács – A Tapolca melletti Diszelen működő Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület fennállásának 15. évfordulója, illetve a Csepel Művek bezárásának 40. évfordulója alkalmával egy nagyszabású északi túrára vállalkozott három bátor motoros, akik most a népházban számoltak be útjuk nehézségeiről és örömeiről.

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...