Életmód

 • cikk kép
  Isten ott van velem, bárhol is vagyok - Hidvégi-Üstös Pál a túlélésről

  Pápa - Megmássza, lefutja, átkerekezi vagy végigússza. Bármilyen akadály is álljon előtte, Hidvégi-Üstös Pál ultrasportoló, navigációs- és túlélési specialista legyőzi. Kontinenseken átívelő kalandjairól, embert próbáló megmérettetéseiről, a tereppel és az elemekkel vívott harcáról beszélgettünk a Vasemberrel legutóbbi pápai látogatása alkalmával.

 • Szívesebben dolgozott színházban, mint filmekben

  A komédiával forrt össze a neve

  Balatonalmádi – A visszavonulást fontolgatja Szombathy Gyula színész, derült ki az Almádi Pódium sorozat legutóbbi estjén, ahol a művész pályája állomásairól és a színházi világ néhány kulisszatitkáról is beszélt.

 • cikk kép
  Csak teszi a dolgát az Év Tapolcai Rendőre

  Ha Az Év Tapolcai Rendőre-díj mellé egy nap jutalomszabadság is járna, Kaszás Ernő rendőr törzszászlós, szolgálatirányító a párjával és másfél éves kisfiával kirándulni menne a Kis-Balatonra.

 • cikk kép
  A színház és a vízilabda hasonlít egymásra - Benedek Miklós békebeli időkről és a játék erejéről

  – A színház és vízilabda hasonlít egymásra. Mindkettő komoly, szép játék, de csak addig, amíg megmarad annak, s nem fordul át véres, kegyetlen háborúvá. Az nem jó a nézőnek – mondta Benedek Miklós színművész, aki nemrég vehette át a Kossuth-díjat. Ebből az alkalomból beszélgettünk vele közéletről, pályafutásáról és sportról.

 • cikk kép
  Hidvégi-Üstös Pál a Dunát is átúszná hosszában

  Pápa - Kontinenseken átívelő, embert próbáló kalandjairól mesélt Hidvégi-Üstös Pál ultra-sportoló, túlélési és navigációs specialista a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban.

 • cikk kép
  Íme, így lehet leadni a sörhast! - Tippek a valódi változáshoz

  A kényelmes télesti sörözések és falatozások után a tavaszi ruhatár kissé kényelmetlen lehet a sörhast növesztő férfiaknak. A nadrág „összemegy”, a póló pedig „megrövidül”. A szakember szerint nem hasra gyúrással lehet megszabadulni a lötyögő pocaktól.

 • cikk kép
  Akinek a sakk az élete

  Szellemileg jobban teljesítenek azok a diákok, akik jól tudnak sakkozni - vallja a 46 éves Jónás Péter, aki immár húsz éve vezeti a megyeszékhelyen a sportág szövetségét. Mindemellett szakkörökben oktat, hogy idővel a tanítványai is megkóstolhassák a siker ízét.

 • cikk kép
  A halálból hoznak vissza

  Nekünk nem számít a hétvége és az ünnep. A legutóbbi szilveszterkor 23.50-kor vonultunk ki egy autóbalesethez. A helyszínen ért az éjfél, egy rendőrnek kívántam először boldog új évet, miközben a háttérben szólt a Himnusz a rádióban – mesélte Bereczky Donát, a pápai mentőállomás mentőgépkocsi-vezetője.

 • cikk kép
  Gépcsodák képeken - Lehetetlen abbahagyni a járművek fotózását!

  Veszprém – Egy busz, vonat, villamos – hétköznapi dolgok. Vannak viszont, nem is kevesen, akiket lázba hoz, hogy adott helyeken megörökítsék a közlekedési eszközöket.

 • cikk kép
  Elvittük egy körre a kommunista hadseregtábornok Mercijét

  Pápa - Mintha fotelben ülne az ember, méghozzá a legkényelmesebb fajtából. Ez volt az első gondolatom, amikor megtettem az első métereket egy idén 34 éves, nem akármilyen Mercedesszel. Ez a járgány ugyanis egykoron Czinege Lajos hadseregtábornokot szolgálta.

 • cikk kép
  Terepruhás művészek tárlata

  Várpalota – Katonák és honvédségi dolgozók alkotásaiból nyílt rendhagyó képzőművészeti kiállítás a Thury-várban.

 • cikk kép
  Síléccel és snowboarddal is verhetetlen Samu Imre főtörzsőrmester

  Síléccel és snowboarddal egyaránt a leggyorsabbnak bizonyult a Magyar Honvédség síbajnokságán a veszprémi radarezrednél szolgáló Samu Imre főtörzsőrmester.

 • cikk kép
  Tapolcáról Norvégiába ötvenéves motorokkal - Kalandok az északi túrán

  Balatonarács – A Tapolca melletti Diszelen működő Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület fennállásának 15. évfordulója, illetve a Csepel Művek bezárásának 40. évfordulója alkalmával egy nagyszabású északi túrára vállalkozott három bátor motoros, akik most a népházban számoltak be útjuk nehézségeiről és örömeiről.

 • cikk kép
  A tanár sikerei - A kosárlabdás lányok feltétlen bizalommal követik edzőjük útmutatásait

  Ajka - A tavalyi tanév legeredményesebb diákolimpiai testnevelője címet vett át nemrégiben Liska Bálint, a Bródy Imre Gimnázium tanára.

 • cikk kép
  Nagy Attila, ''túlvilági'' cipőket is készített már

  Az egyik leghűségesebb tagja a Petőfi Színháznak Nagy Attila, aki cipészként immár 24 éve szolgálja a társulatot. Idén ő vette át a kollégák titkos szavazása után a Bujtor-gyűrűt. Az alábbiakban néhány kulisszatitkot is megtudunk tőle.

 • cikk kép
  Siker a pályán és azon kívül is - Iváncsik Gergő házias férj: porszívózik és mosogat

  Veszprém - Sokan ismerik Iváncsik Gergőt, az MVM Veszprém balszélsőjét, azonban kevesen ismerik házias férj oldalát.

 • cikk kép
  Bereczki Zoltán a szabadság útján

  Alig egy másodperc alatt 360 ezer találatot ad ki a legnagyobb internetes keresőoldal a Bereczki Zoltán névre. A színészről, az énekesről, a zenei producerről és a televíziós személyiségről egyaránt szólnak a listába szedett írások. De melyik az igazi Bereczki Zoltán?

 • cikk kép
  A nemzet rozmárja szerint langyos a víz - Schirilla György úszóbemutatót tartott a jeges Balatonban

  Ifjabb Schirilla György szombaton úszóbemutatót tartott a jeges Balatonban.

 • cikk kép

  A ma napig közkívánatra énekli koncertjein a Táltos-dalokat

  Deák Bill Gyula, a blues királya

  - Nem minden nap születnek Deák Bill Gyulák - mondta, amikor arról beszélgettünk az István, a király veszprémi koncertszínházi előadás előtt az öltözőjében, mi a titka annak, hogy 67 évesen még mindig őt tartják a magyarországi blues királyának.

 • cikk kép
  Csinosan és fessen a hatodik x-en túl

  Azért, mert valaki túljutott a hatodik x-en, nem kell, hogy lemondjon az igényes öltözködésről, ami nem minden esetben az anyagiakon múlik. A jó ízlés azért alapvető feltétele annak, hogy az őszülő halántékú urak is vonzóak legyenek.

Részletes műsorMűsorok betöltése...